Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک اقتصاددان علت افزایش نرخ ارز از ابتدای سال ۱۴۰۱ را ناشی از بی توجهی بانک مرکزی در کنترل بازار عنوان کرد.

گروه بانک وبیمه  بازارنیوز_ سعید ترکاشوند؛ «آلبرت بغزیان» اقتصاددان و استاد دانشگاه تهران در گفتگو با بازارنیوز درباره علت افزایش اخیر نرخ ارز در بازار آزاد اظهار کرد: بنا بر گفته مقامات دولتی به ویژه رئیس جمهور کشورمان، در حال حاضر هم فروش نفت در وضعیت خوبی قرار دارد و هم روند بازگشت ارز حاصل از صادرات نفت و همچنین آزاد سازی منابع بلوکه شده ایران به درستی در حال اجرا شدن است، لذا در ابتدای پاسخ به چرایی افزایش چند روز اخیر نرخ ارز در بازار آزاد، این سوال پیش می‌آید که چرا بر خلاف ماه‌های پایانی سال ۱۴۰۰، نرخ ارز در بازار آزاد روندی صعودی به خود گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این اقتصاددان از کنترل خارج شدن مدیریت بازار ارز از دست بانک مرکزی را مهمترین عامل در افزایش قیمت دلار در طول هفته‌های ابتدایی سال ۱۴۰۱ عنوان کرد و گفت: در حال حاضر هیچ گونه دلیل منطقی جز سوء مدیریت بانک مرکزی در قابل بازار ارز را نمی‌توان به عنوان عامل افزایش قیمت ارز بیان کرد؛ زمانی گفته می‌شد که افزایش نرخ ارز به دلیل توقف مذاکرات وین و یا کاهش فروش نفت ایران بوده است، اما اکنون همه مویفه‌های تاثیر‌گذار بر بازار  در شرایط مطلوبی قرار داشته و نمی‌توان به مانند گذشته افزایش نرخ ارز را بر گردن این قبیل مولفه‌ها انداخت.


وی هشدار داد: مطمئنا با تداوم بی تفاوتی‌های بانک مرکزی نسبت به افزایش نرخ ارز، رسیدن قیمت دلار به رقمی بیش از ۳۰ هزار تومان، گزاره‌ای چندان دور از ذهن نخواهد بود؛ هم اکنون علائم موجود در بازار ارز نشان دهنده آن است که در سایه بی تفاوتی بانک مرکزی نسبت به مدیریت بازار ارز، نبض بازار ارز در دست بازار سازان این بخش افتاده است.


بغزیان تاکید کرد: بانک مرکزی باید هوشیار باشدغ یقینا با ادامه‌دار شدن این روند، امکان دارد که فنر افزایش قیمت نرخ ارز در ماه‌‌های آتی جهش قابل توجهی را تجربه کند؛ در این میان عده‌ای معتقدند که دولت چندان هم در قبال افزایش قیمت نرخ ارز هم ناراضی نیست چرا که از این طریق می‌تواند با گران فروختنارز بخش عظیمی از بدهی‌های خود را پرداخت کند.


این اقتصاددان در پایان متذکر شد: شاید اجرای چنین سیاستی برای دولت منافع مالی قابل توجهی دشاه باشد اما مطمئنا مقامات دولت جدید به خوبی می‌دانند که در مقطع فعلی اقتصاد کشور تبعات منفی اجرای چنین سیاستی به مراتب بیشتر از آثار مثبت آن است چرا که این سیاست در نهایت اعتماد عمومی مردم نسبت به دولت را خدشه دار می‌کند به همین خاطر اگر دولت واقعا به دنبال ایجاد ثبات بازار ارز است باید بانک مرکزی را ملزم به رسیدگی فوری در قبال تحولات اخیر بازار ارز کند.


پایان پیام//

برچسب ها: بانک مرکزی ، علی صالح آبادی ، وزارت اقتصاد و امور دارایی ، بازار ارز ، بازارنیوز ، دلار ، افزایش قیمت دلار لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000R7Q

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بانک مرکزی علی صالح آبادی وزارت اقتصاد و امور دارایی بازار ارز بازارنیوز دلار افزایش قیمت دلار نرخ ارز در بازار افزایش نرخ ارز افزایش قیمت بانک مرکزی قیمت دلار بازار ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۱۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود

قائم مقام اسبق وزارت صمت با اعلام اینکه تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود، گفت: عملکرد یکساله مدیریت جدید بانک مرکزی قابل تحسین است. - اخبار اقتصادی -

محمد صادق مفتح، قائم مقام اسبق وزارت صمت در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، گفت: در زمان بحران های سیاسی، کاهش نرخ ارز اقدام بسیار بزرگی محسوب می‌شود، چرا که بسیاری ازجمله عوامل دشمن، کانال‌های دلالی تلگرامی و برخی افراد و رسانه‌ها، پیش بینی می‌کردند که در شرایط ملتهب کشور، هیجانات و انتظارات تورمی افزایش می‌یابد و نرخ ارز تا 100 و حتی 120 هزار تومان جهش می‌کند، اما خلاف این موضوع رخ داد و نرخ ارز کاهشی شد و اکنون تا کانال 60 هزار تومان ریزش کرده است.

مفتح تصریح کرد: این موضوع حاکی از آن است که دولت و بانک مرکزی در مهار بازار ارز عملکرد موفقی داشته‌اند و این اتفاق شاید برای اولین بار است که با این همه اتفاقات سیاسی و امنیتی منطقه، در اقتصاد ایران روی داده است.

وی اضافه کرد: عملکرد یک ساله مدیریت جدید بانک مرکزی قابل تحسین است و اقدامات ایشان برای مدیریت بازار ارز و کنترل انتظارت تورمی در سطح جامعه به خوبی جواب داده است. 

قائم مقام اسبق وزارت صمت اظهار کرد: تمام واقعیت‌های اقتصادی حاکی از این است که کشور توانسته بحران‌ها را مدیریت کند و  پیش بینی بنده این است که کاهش نرخ ارز تداوم خواهد داشت و با افت نرخ ارزقیمت طلای داخلی نیز نزولی خواهد شد. 

این تحلیلگر اقتصادی عنوان کرد: مهمترین عاملی که موجب کاهش نرخ ارز و تورم در کشور شده، این است که بانک مرکزی و دولت توانسته‌اند بازارها را در شرایط بحرانی مدیریت کنند؛ به طوری که در 5 سال گذشته برای اولین بار است که دولت در موضع ابتکار عمل قرار گرفته است.

مفتح در پایان تاکید کرد: همچنین بانک مرکزی موفق شد نرخ رشد نقدینگی و نرخ رشد پایه پولی را کاهش دهد که این موضوع نیز به کاهش نرخ ارز کمک کرده است. علاوه بر این افزایش میزان فروش نفت و قیمت آن، درآمدهای ارزی را تقویت کرده است که به مدیریت بهتر بازار ارز کمک خواهد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • قیمت جهانی طلا به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد/ احتمال بازگشت نرخ ارز به پله ۵۰ هزار تومان وجود دارد
  • چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟
  • تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود
  • پیش‌بینی قیمت دلار ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / دلار زیر چتر کدام رخداد جان گرفت؟
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه