Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازار ارز روزهای پایانی بهمن و ابتدایی اسفند ماه را با روندی نزولی برای دلار آمریکا و یورو به پایان رساند. روندی که باعث شد دلار آمریکا دوباره به کانال 4400 تومان و یورو به کانال 5500 تومان بازگردد. آخرین باری که دلار در کانال 4400 تومان قیمت گذاری شده بود، شنبه 30 دی ماه 96 و آخرین باری که یورو در کانال 5500 معامله شده بود، یکشنبه اول بهمن ماه 96 بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار تابناک اقتصادی، از مهم ترین دلایل کاهشی شدن نرخ ارز به ویژه دلار آمریکا و یورو در بازار، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

اولین دلیل را بایستی به برخورد با دلالان بازار ارز و صرافی غیرمجاز مرتبط دانست. چهارشنبه 25 بهمن ماه، سردار حسین رحیمی رئیس پلیس پایتخت گفت: با رصد های اطلاعاتی پلیس آگاهی به همراه پلیس پیشگیری و یگان امداد و پلیس امنیت وارد عمل شدند و تاکنون 90 نفر از دلالان و اختلال گران دستگیر شدند. در این عملیات بالغ بر 500 هزار انواع ارز کشف و ضبط شد. همچنین 10 صرافی غیرمجاز پلمپ شد. وی تاکید کرد: بانک مرکزی از ما درخواست ورود به بازار و برخورد با اخلال گران را دارد. سردار رحیمی اظهار کرد: در بعضی ایام، مانند ایام نوروز میزان درخواست ارز بالا می رود اما این روند بالا رفتن قیمت ارز، روند غیرمتعارفی داشته که یکی از عوامل آن می تواند این افراد باشد.

همچنین در این روز یعنی چهارشنبه 25 بهمن، بسته جدید ارزی از سوی بانک مرکزی رونمایی شد. معاون اقتصادی بانک مرکزی در بخش خبری 21 سیما درباره تدابیر جدید ارزی بانک مرکزی گفت: در پی التهابات روزهای اخیر جلساتی تشکیل شد و با سیاست گذاری های صورت گرفته، انتشار گواهی سپرده ریالی از 28 بهمن ماه سال جاری دنبال می شود و متقاضیان می توانند پول خود را در بانک قرار دهند و در سررسید یکساله 20 درصد سود دریافت کنند. همچنین نرخ  بازخرید قبل از موعد آن نیز 14 درصد خواهد بود. قربانی افزود: به شبکه بانکی کشور اجازه داده می­ شود گواهی سپرده ریالی ارز بنیان با سررسیدهای 1 و 2 ساله منتشر کند. نرخ ریال مورد محاسبه در زمان افتتاح گواهی سپرده متوسط یک ماه قبل سامانه سنا و نرخ سود برای سررسیدهای یاد شده به ترتیب 4 و 4.5 درصد خواهد بود و در سررسید، ارز یا معادل ریالی آن به نرخ متوسط یک هفته قبل سامانه سنا به دارنده اوراق پرداخت خواهد شد. در صورت بازخرید این اوراق قبل از سررسید، سود سپرده کوتاه مدت ریالی (10 درصد) به دارنده اوراق پرداخت می شود.

دلیل سوم را نیز می توان به پیش فروش سکه بهارآزادی ارتباط داد. در این طرح، بانک مرکزی نسبت به پیش فروش شش ماهه سکه بهار آزادی با نرخ 14 میلیون ریال و پیش فروش یک ساله سکه بهار آزادی با نرخ 13 میلیون ریال از طریق شعب منتخب بانک ملی اقدام کرد. بنابراین با بسته ویژه بانک مرکزی، بخشی از نقدینگی جذب شد. و در عین حال با برچیده شدن سفره دلالان ارز، شاهد بازگشت آرامش به بازار بودیم. زیرا در هفته های گذشته دلال هایی که مقابل پاساژ افشار و سبزه میدان تجمع می کردند علاوه بر معاملات نقدی و روزانه معاملات کاغذی و فردایی را هم انجام می دادند که طبق آن هر روز قیمت پایه برای معاملات فردای دلار تعیین می کردند. ارز فردایی معاملاتی است که مبادله ارز و ریال به روز یا روزهای آینده موکول شده وبه طور عمده توسط اشخاص حقیقی انجام پذیرفته و اغلب موارد منجر به تحویل فیزیکی ارز نشده و تنها تفاوت قیمت تسویه می‌گردد. این سودجویان، درست زمانی که قیمت ها به موقعیت ثبات خود نزدیک می شود، به عنوان خریدار عمل می کنند و با انجام معاملاتی که در هیچ سیستم و سامانه ای ثبت نمی شود، در برابر کاهش قیمت ها مقاومت می کنند. دلالان فردایی بازار ارز در ساعت های انتهایی روز برای تعیین قیمت ها در روز آینده دست به کار شده و سعی می کنند با قیمت بالاتری نسبت به معاملات نقدی، ارز بخرند و این همان نوسان قیمت ارز است. بر اساس گزارش دنیای اقتصاد، سیاست‌گذار ارزی به درستی همواره هدف اصلی خود را «ثبات بازار» اعلام کرده است؛ اکنون نیز به‌نظر می‌رسد بازارساز به جای کاهش قیمت‌ها، مهار نوسان را در دستور کار قرار بدهد؛ راهبردی که به معنای تضمین ثبات ارزی به حساب می‌آید. البته پیش‌شرط اجرای راهبرد ثبات ارزی، همراهی دولت، رسانه‌ها و شهروندان با سیاست‌گذار است. اصرار غیرضرور بر کاهش قیمت اسمی ارز و ترویج نگاه متعصبانه و به دور از منطق اقتصادی موانع ایجاد ثبات پایدار در بازار هستند. تغییر تمرکز از قیمت به نوسان و حمایت از بازار در این مسیر می‌تواند مانعی در برابر بازگشت شوک به بازار ارز باشد. درواقع پادزهر نوسان، دوری از تثبیت نرخ اسمی ارز است.

 

اما نکته ای که در هفته گذشته حائز اهمیت بود، روند صعودی نرخ دلار مبادله ای در بانک مرکزی بر خلاف روند نزولی نرخ دلار آزاد بود. روندی که نشان داد دلار بانکی با افزایش 119 ریال هفته گذشته را به پایان رسانده است. در مقابل یورو مبادله ای تا حدودی همانند نرخ یورو در بازار آزاد، به سمت کاهشی حرکت کرد.

 

 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۵۵۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز

  همچنین بررسی‌ها از بازار نشانگر آن است که بازار بیشتر به سمت فروش تمایل دارد تا خرید آن.نرخ ارز در بازار غیررسمی در معاملات دیروز در مقایسه با میانگین روز سه‌شنبه هفته جاری با مقداری نوسان افزایشی آغاز شد و طبق مشاهدات میدانی از بازار غیررسمی، دلار با نرخ ۶۲ هزار تومان فروخته و با نرخ ۶۱هزار تومان خریداری شد. همچنین یورو در بازار غیررسمی با قیمت ۶۷ هزار تومان به فروش رسید و با نرخ ۶۶هزار خریداری شد.نرخ ارز در بازار غیررسمی صبح دیروز به مرز ۶۳هزار تومان هم رسید اما دوباره روند نزولی را در پیش گرفت و به عدد ۶۲هزار تومان نزدیک شد. همچنین دیروز اسکناس دلار در تالار معاملات مرکز مبادله ارز و طلای ایران با قیمت ۴۴هزار و ۳۱۴ تومان، یورو با مبلغ ۴۷هزار و ۳۴۶ تومان و درهم نیز با قیمت ۱۲هزار و ۶۶ تومان معامله شد و به فروش رسید. همچنین در این مرکز، دلار حواله‌ای با مبلغ ۴۱هزار و ۳۷۶ تومان، حواله یورو با مبلغ ۴۴هزار و ۲۰۷ تومان و همچنین حواله درهم با مبلغ ۱۱هزار و ۲۶۶ تومان معامله و خریداری شد.براساس مشاهدات بازار چهارراه استانبول، دیروز بیشتر فعالان و دلالان ارزی در بازار تمایل به فروش ارز داشتند تا خرید آن. البته برخی از صرافی‌ها در این میان معتقد بودند که تزریق درهم امارات در بازار موجب شده اکثر بازارهای غیررسمی این روزها فروشنده شوند؛ چراکه احتمال ریزش قیمت‌ها در این ایام بیشتر از افزایش لحظه‌ای آن است.همچنین گفتنی است، اخیرا اجلاسی به مناسبت پنجاهمین سال تاسیس بانک مرکزی عربستان در ریاض برگزار شده که مقامات اقتصادی ایران نیز در آن حضور یافتند. در این راستا اخیرا محسن کریمی، معاون بین‌الملل بانک مرکزی که در این سفر حضور داشت اعلام کرد: در حاشیه اجلاس بانک توسعه اسلامی، زمینه‌ای فراهم شد تا با مقامات و بانک‌های مرکزی کشورهای مختلف گفت‌وگو شود. در نتیجه این مذاکرات، اتفاقات خوبی درخصوص گشایش منابع مسدودشده صورت پذیرفته است که درآینده خبرهای خوبی ارائه می‌شود. براساس گزارش‌های موجود ظاهرا ارز حجاج از محل پول‌های بلوکه‌شده پرداخت شده است. پس از تعطیلات نوروزی امسال با توجه به وقوع تحولات سیاسی بازار ارز ملتهب و نوسانی شد و در مقطعی تا کانال ۷۰هزار تومان هم پیش‌رفت، اما با اقدامات انجام‌شده و همچنین فروکش‌کردن التهابات و نبود متقاضی برای خرید در بازار غیررسمی، نرخ دلار کاهش ۱۰هزار تومانی را تجربه کرد و روند کاهشی در پیش گرفت.
   
کنترل بازار ارز از طریق مهار انتظارات تورمی
محمدصادق مفتح، قائم‌مقام اسبق وزارت صمت درباره نوسانات بازار ارز می‌گوید در زمان بحران‌های سیاسی، کاهش نرخ ارز اقدام بسیار بزرگی محسوب می‌شود، چراکه بسیاری ازجمله عوامل دشمن، کانال‌های دلالی تلگرامی و برخی افراد و رسانه‌ها، پیش‌بینی می‌کردند که در شرایط ملتهب کشور، هیجانات و انتظارات تورمی افزایش می‌یابد و نرخ ارز تا ۱۰۰ و حتی ۱۲۰ هزار تومان جهش می‌کند اما خلاف این موضوع رخ داد و نرخ ارز کاهشی شد و اکنون تا کانال ۶۰ هزار تومان ریزش کرده است.قائم‌مقام اسبق وزارت صمت اظهار کرد: تمام واقعیت‌های اقتصادی حاکی از این است که کشور توانسته بحران‌ها را مدیریت کند و پیش‌بینی بنده این است که کاهش نرخ ارز تداوم خواهد داشت و با افت نرخ ارز قیمت طلای داخلی نیز نزولی خواهد شد.مفتح تأکید کرد: همچنین بانک مرکزی موفق شد نرخ رشد نقدینگی و نرخ رشد پایه پولی را کاهش دهد که این موضوع نیز به کاهش نرخ ارز کمک کرده است، علاوه‌بر این افزایش میزان فروش نفت و قیمت آن، درآمدهای ارزی را تقویت کرده که به مدیریت بهتر بازار ارز کمک خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • نگاهی به قیمت هونگچی H۵ در بازار آزاد؛ یکی از گران‌ترین چینی‌های بازار + جدول
  • قیمت جهانی طلا به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار / خریداران ارز بخوانند